top of page
15.jpg

Yıkama ve Fönleme

Köpek Şampuanı

Köpekler için özel olarak formüle edilmiş kaliteli şampuanlar kullanırız. İnsanlar için tasarlanan şampuanlar bazen evcil hayvanınızın cildini tahriş edecek bileşenler içerebilir. Bu nedenle her evcil hayvan için cinsine uygun şampuanlar kullanırız.

Bir Köpek Şampuanını Nasıl Seçeriz?

Evcil dostumuz köpeklerin sağlıklı ve uzun bir ömür sürmesi için iyi bir bakımla birlikte yaşam şartlarının iyileştirilmesi için uygun bir şampuan seçilmesi en önemli unsurlardan biridir. Köpek bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan birisi de temizliği sağlayabilmek için temizlik ve bakımın en önemli unsuru köpek şampuanlarıdır.

Köpek şampuanları arasında seçim yapılırken en iyisini ve en kalitelisini seçmek köpeğinizin sağlığı açısından önem arz eder. Köpek şampuanı seçimi yapılırken bazı önemli kriterleri göz önünde bulundurmalıyız.

Biz profesyoneller; köpeğinizin bakımı yaparken buna dikkat eder, ona en uygun şampuanı seçeriz.

Köpek Şampuanı Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Köpeğiniz için en doğru şampuanı kullanmak çok önemlidir. Her ırkın tüy yapısına uygun şampuan seçmek için önemlidir. Şampuan seçiminden önce köpeğinizin sağlık durumunu kontrol ederiz. Derisinde kepek olup olmadığına bakarız. Köpeğinizin tüylerinin yağlı olup olmadığı, kirlilik oranı ve tüylerin kıtıklaşıp kıtıklaşmaması kullanacağımız şampuanda önemli etkenlerdir. 

Köpekler için özel olarak üretilen şampuanlardan en uygununu EvcilDostunuza kullanırız. Bir diğer önem verdiğimiz etmen ise köpeğinizin tüy rengidir. Koyu renkli köpekler için üretilmiş koyu tüylü köpek şampuanları kullanırız.

 

Şampuanın pH derecesine bakar, 7 ile 7,5 arasındaki şampuanları tercih ederi. Doğru ve kaliteli şampuanı seçtiğimiz için köpeğinizin tüylerindeki olumlu etkileri kolaylıkla fark edebilirsiniz.

Köpek Şampuanı Çeşitleri Nelerdir?

Köpek şampuanları kullanım amaçlarına ve niteliğine göre çeşitlilik arz etmektedir.

*Sıvı köpek şampuanı

*Köpük köpek şampuanı

*Sprey köpek şampuanı

*Kuru köpek şampuanı

 

Kullandığımız şampuanlar köpeğinizin doğasında olan ırkına özgü tüy dökülmesini ortadan tabii ki kaldırmaz. Köpeğiniz gerekli miktarda tüy dökmeye devam edecektir. Tüy dökülmesini azaltan şampuanları kullanmamızın sebebi; tüylerin uzun süre sağlıklı kalabilmesini sağlamak ve köpeğin deri tüy yapısını güçlendirmektir.

Yavru Köpekleri Hangi Şampuanla Yıkarız?

Yavru köpekler için özel formüllü köpek şampuanları mevcuttur. Yavruların hassas cilt yapısına uygun olarak formüle edilen bu şampuanlar yıkama esnasında gözlerini yakmaz ve kuru şampuan özelliğindedir. Bu nedenle yavru köpeklerde yavru şampuanları kullanırız.

Köpekler İçin İnsanlar İçin Formüle Edilmiş Şampuanlar Kullanmayız.

İnsanlar ve köpeklerin aynı şampuanları kullanmamasının en büyük nedeni cilt yapılarındaki pH değerinin farklı olmasıdır. Biz insanların cildi asidik tarafta olup 5,5 pH dengesine sahiptir. Köpekler ise nötr tarafta yer alırlar bu nedenle insan için üretilen şampuanların kullanımı köpeklerin cilt yapısında bozulmaya neden olur. Bu nedenle insan şampuanı kullanmayız.

 

Köpeklerin ciltlerinin normal pH dengesi 6,2 – 7,4 aralığındadır. Yanlış pH dengesine sahip bir şampuanı kullanmak cildinin daha da hassaslaşmasına ve yapısının bozulmasına neden olur. Kalitesiz, yanlış ürün kullanımında köpeğinizin derisinde pul pul dökülme, kepek, kuru cilt, kızarıklık, kaşıntı, enfeksiyon gibi endişe verici sağlık problemleri görülebilir. EvcilDostum Pet Kuaför hizmetlerimizde en uygun köpek şampuanını seçer ve kullanırız.

Köpekler Kaç Günde Bir Yıkanmalı?

Biz insanlarda olduğu gibi köpeklerde ter bezleri bulunmamaktadır.  İnsanlardan tamamen farklı bir cilt yapısına sahip olan köpeklerin insanlar kadar sık yıkanması normal değildir. Köpek sahibi bireylerin köpek bakımında temizliğe önem vermesi gerekir lakin köpeğini her gün ve gün aşırı yıkanması da doğru değildir. Yaz aylarında köpeklerin 3 haftada bir veya ayda bir kez yıkanması yeterlidir. Kış aylarında ise 6 haftada veya 8 haftada bir kez yıkanması yeterli olacaktır. Köpeğiniz çok fazla dışarıya çıkıyorsa, patileri ve vücutlarının belli bölgeleri çok fazla kirleniyorsa bölgesel olarak yıkayabilirsiniz. Ardından iyice kurutmayı ihmal etmemelisiniz. Islak kalan tüyler köpeğinizin üşütmesine sebep olabilir.

 

Ekstrem durumlarda köpeğinizin tüylerinin çamurlanması veya çok kirlenmesi halinde yıkamanızda herhangi bir sorun oluşmayacaktır. Bir evcil köpek kucağınıza alabileceğiniz kadar temiz olmalıdır. Pet Grooming hizmetimizde bu hususlara dikkat ederiz.

Kurutma İçin Havlular

Banyodan sonra köpeğinizi kurulamak için bir veya iki havluya ihtiyaç olur. EvcilDostum Pet Kuaförlük hizmetimizde her köpek için ayrı havlu kullanırız. Köpekleri kurutmak için özel tasarlanmış kurutma makineleri kullanırız. Bu kurutma makineleri ılık üfleme yapar. Sizler de evlerinizde köpeğinizin tüylerini kuruturken saç kurutma makinenizi kullanıyor iseniz sıcak devirde kullanmayınız. Köpeğiniz ilk kullanımda tepki verecek olsa da, kurutulmaya alışacak, hatta onu kuruturken okşamanız halinde bundan keyif almaya başlayacaktır. Sevgi dolu her işlem köpeğinizin mutluluğunu artıracaktır. Profesyonel pet kuaförlerimiz de bu hususa dikkat eder. Sevgi ve saygı ile köpeklerinize yaklaşır.

bottom of page